Systemisch werken vanuit een leidinggevende positie in jouw organisatie

Een onveilige organisatie, angstcultuur, weerstand, geen leiding kunnen nemen, geen energie, veel verloop...

 

Het zijn dynamieken die veel voorkomen in organisaties en vaak gehoorde en terugkerende patronen. Maar wat zegt het nu echt? Wat is de boodschap hierachter? 

Vaak is er symptoombestrijding maar is dat de oplossing voor wat er werkelijk zichtbaar wil worden?

Hoe ga je als leidinggevende om met een plotseling (gedwongen) ontslag, hoe neem je afscheid van een medewerker? Wat zegt de weerstand van een team nu echt?

Hoe kan je mede zorg dragen dat de organisatie, het team maar ook de medewerker en jijzelf daarna verder kan? Hoe hou je de organisatie in beweging waarbij medewerkers in hun kracht kunnen staan?

 

Leiding geven is vaak schaken op veel borden maar vooral ook zien, verder en anders kijken...

Leren systemisch te kijken naar het geheel vanuit de organisatie.. wat zijn signalen en welke beweging kan je dan maken? In welke verstrikkingen kan je zelf zitten en wat kan je doen om daaruit te komen.

Kan je een andere beweging maken? Kan jij het geheel leren zien?

 

In een intensief traject wordt met je gekeken en onderzocht wat signalen in jouw organisatie zijn waardoor je anders gaat kijken en andere interventies en aanpakken kunt doen. Verder gaan we onderzoeken wat jij voor de organisatie en het systeem doet. Vanuit welke positie kijk jij?

Een traject die anders is dan anders voor zowel de beginnende als zeer ervaren leidinggevende, een traject op maat want geen organisatie is dezelfde.

 

Anders kijken en anders zien vanuit de positie als leidinggevende.

 

Nieuwsgierig geworden? Geef je op voor een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of een individueel traject voor jou passend is.