"kijken naar jezelf door de ogen van het paard"

Systemisch Coachen met Paarden

Paarden kennen een lange geschiedenis, zij leven al 65 miljoen jaar op deze aarde en hebben een enorm gevoelig en ontwikkeld waarnemingsvermogen. Paarden leven in het hier en nu, zij analyseren niet, proberen het niet te begrijpen maar zijn gewoon aanwezig in deze wereld. Het sterke waarnemingsvermogen en hun vermogen om in het hier en nu te zijn gebruiken wij tijdens een sessie met een paard.

De deelnemer krijgt van het paard een zuivere feedback, het is als het ware naar jezelf kijken door de ogen van het paard. 

Daarbij kijken zowel het paard als de begeleider systemisch, m.a.w. niet alleen naar de deelnemer zelf maar naar het gehele systeem van de deelnemer (inclusief de organisatorische en/of familiaire achtergrond van hem of haar).

Systemische paardencoaching is, door de zuivere terugkoppeling van het paard en de systemische kijk, een oplossingsgerichte werkwijze die vaak een diepe impact heeft en veel inzichten geeft. Systemisch coachen met paarden kan zowel individueel als met teams gedaan worden.